Firmaer.com

Guides og artikler om firmaer i Danmark og udlandet

Afrika Safari

Planlægger du at tage tyren ved hornene og endelig komme af sted på safari, så er det af afgørende betydning, at du sørger for at samarbejde med en professionel og seriøs rejsearrangør med ekspertise inden for dette specialområde.

I dag findes der så mange udbydere af safarirejser til det afrikanske kontinent, at det absolut kan betale sig at være på vagt og se sig godt for, så man får en rejse, der er både indholdsrig og af bedste kvalitet, uanset hvilket land, man ønsker at rejse til.

En rejsearrangør med stor ekspertise

Afrika Safari er din garanti for at få en rejseoplevelse i særklasse. Siden starten i 2006 har Afrika Safari sendt flere end 20.000 af sted på deres livs rejse til diverse destinationer i Afrika og har dermed været med til at give mange danskere deres livs rejse.

Hvert år sender Afrika Safari tusindvis af kunder til destinationer overalt i Afrika. Faktisk er antallet af kunder, der får deres livs drømmerejse gennem Afrika Safari, nu oppe på 6.000 om året. Pt. omfatter listen over rejsemål Sydafrika, Tanzania, Kenya, Zambia og Botswana, så der kan tilrettelægges rejser, der opfylder de flestes ønsker både med hensyn til natur og dyr. Ud over at tilbyde ”rene” safarirejser, sammensætter Afrika Safari også flere forskellige kombinationsrejser, så man for eksempel får mulighed for at opleve pulserende storbyer eller brede sandstrande med vajende palmer og perfekte muligheder for at bade.

Engagerede medarbejdere

Da der er vide rammer for, hvad der kan lade sig gøre, er det en god idé at melde klart ud, hvad man forventer af sin rejse. Så vil Afrika Safari arbejde hårdt med sine samarbejdspartnere og sit store netværk for at det kan lade sig gøre. Uanset, hvad man foretrækker, så kan meget lade sig gøre, når man allierer sig med en af de 15 topmotiverede medarbejdere, der hver dag gør deres yderste for at skabe fantastiske rejseoplevelser for deres kunder. Her bliver intet overladt til tilfældighederne, dertil tager man ganske enkelt sine kunder for alvorligt.

RSS 2.0 | Trackback | Comment

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.