Firmaer.com

Guides og artikler om firmaer i Danmark og udlandet

A2SEA – installation & service til offshore vindindustri

A2SEA er Danmarks største udbyder af installation & service til offshore vindindustri og har installeret ca. 50% af verdens samlede vindmøllekapacitet offshore.

Virksomheden, der så dagens lys i 2000, er danskejet, har hovedkvarter i Fredericia og aktiemajoriteten indehaves af DONG Energy og Siemens. I 2001 blev to fartøjer ombygget til turbineinstallation og hermed var virksomheden klar til installationen af den første offshore vindmøllepark Horns Rev 1.

A2SEA råder i dag over 5 specialbyggede fartøjer, beregnet til installation af vindmøller på åbent hav. De to oprindelige fartøjer Sea Energy og Sea Power, to nyere Jack-up rigge, Sea Jack og Sea Worker, der er mobile flåder, der, ved hjælp af ben kan hæves for montering af vindmøller højt over vandoverfladen.

I 2010 købte A2SEA det sidste skud på stammen, nemlig Sea Installer, bygget hos det kinesiske COSCO Shipyard Group Co. Sea Installer måler 132 meter i længden, kan løfte sig op fra overfladen fra en dybde på 45 m, og så kan fartøjet laste op til 5000 tons, hvilket svarer til 8-10 nye vindmøller. Dette gør Sea Installer til branchens mest fleksible fartøj og sikrer A2SEA en plads i front, når det gælder installation og servicering af den voksende offshore vindmølleindustri. Dette betyder også, at A2SEA er med til at understrege Danmarks position blandt verdens førende, når vi taler vindenergi og sikring af bæredygtige energikilder i fremtiden.

Besøg A2SEA’s hjemmeside her: www.a2sea.com

RSS 2.0 | Trackback | Comment

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.